На Качали, 7 у Тернополі ведеться незаконне будівництво. Закликаємо правоохоронні органи відреагувати

У Тернополі за адресою Степана Качали, 7 ведеться незаконне будівництво комплексу будівель громадських призначень без будь-яких дозвільних документів.

За поданням міської ради здійснюється досудове розслідування по факту «руйнування/пошкодження об’єктів культурної спадщини».

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що впродовж 2024 року група осіб, порушуючи Закони України «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про архітектурну діяльність», без дозвільної документації на початок будівництва та проектно-кошторисної документації, здійснюють будівельні роботи за адресою вул. Степана Качали 7, в м. Тернополі, в ході проведення яких умисно та переслідуючи корисливий мотив, незаконно, пошкодили обʼєкти культурної спадщини, які знаходяться в межах історичного ареалу міста.

Земельна ділянка по вул. Степана Качали, 7 в м.Тернополі належить до комунальної форми власності Тернопільської міської територіальної громади, а тому право розпорядження такою ділянкою належить Тернопільській міській раді. Із забудовниками була укладена інвестиційна угода, на підставі чого були видані містобудівні умови та обмеження. Проте, враховуючи, що вони не розробили проектно-кошторисну документацію, не провели державної експертизи, почали роботи без дозволів на будівництво та не виконали технічні умови, містобудівні умови та обмеження скасовані. Відтак, на будівництво даного обʼєкту відсутні будь-які дозвільні документи.

У зв’язку з цим звертаємо увагу правоохоронних органів, зокрема до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області зі зверненням, що зазначене будівництво ведеться з порушенням усіх можливих норм і вимагаємо зупинити будь-які будівельні роботи на зазначеній ділянці.

Закликаємо Головне управління Національної поліції в Тернопільській області відреагувати на самовільне будівництво за даною адресою та вжити дієвих заходів щодо недопущення подальшого проведення будівельних робіт.

У даній ситуації є Ухвала суду, якою заборонено здійснювати будь-які будівельні роботи на зазначених ділянках.