Тернопільська міська рада передала двом тернопільським батальйонам РЕБи

12 липня Тернопільська міська рада спрямувала для потреб захисників 16 та 55 батальйону, які сьогодні воюють у гарячих точках на передовій, установки радіоелектронної боротьби (РЕБ). Кожен батальйон отримав по одному РЕБу.

«Маємо чудову можливість передати нашим воїнам-захисникам ці два РЕБи (засоби радіоелектронної боротьби). Приємно, що тепер таку техніку почали виготовляти у нашій громаді. Ми профінансували відповідне виробництво в рамках Конкурсу інноваційних проєктів з міського бюджету і сподіваємось, що такі передачі будуть на постійній основі. Ця техніка виготовлена на замовлення наших військових і сьогодні поїде на передову. Сподіваємось вона врятує не одне життя», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Відповідне обладнання було виготовлено для наших захисників в рамках Конкурсу інноваційних проектів у сфері національної безпеки, який проводився за ініціативи Тернопільської міської ради. Переможці отримали грошові сертифікати на розробку інноваційного обладнання для наших військових. За результатами реалізації проєктів наші захисники на передовій отримають 64 одиниці інноваційної продукції у сфері національної безпеки.