У Тернопільській міській раді для ветерана війни з інвалідністю облаштовано комфортне робоче місце

В управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради функціонує відділ по роботі з ветеранами та іншими пільговими категоріями.

Нещодавно, завдяки програмі, що реалізується через Тернопільський обласний центр зайнятості, в управлінні  було облаштовано робоче місце для працівника управління - ветерана війни з інвалідністю Сергія Гринчишина.  

Програма, що діє в центрі зайнятості, надає можливість для людей з інвалідністю 1-ї та 2-ї груп облаштувати робоче місце, адаптоване до їхніх потреб. Завдяки цій ініціативі для ветерана війни Сергія Гринчишина було створено зручні умови праці: надано нову технічну апаратуру, комфортний робочий стіл та крісло.

Сергій Богданович, працює з ветеранами війни, допомагаючи вирішувати їхні соціальні  проблеми. Основними його обов’язками є:

- надання інформаційно-консультативних послуг ветеранам війни та іншим пільговим категоріям;

- розглядання та підготовка відповідей на листи, заяви, скарги громадян в межах компетенції;

- здійснення моніторингу та обліку загиблих, зниклих безвісти, полонених Захисників та Захисниць України, членів їх сімей;

- взяття участі в проведені міських заходів щодо відзначення пам’ятних дат, державних свят,  що стосуються ветеранів війни та інших пільгових категорій;

- поширення інформації щодо державних та місцевих програм соціальних гарантій підтримки у сфері соціального захисту ветеранів війни та інших пільгових категорій;

- забезпечення взаємодії з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, благодійними та громадськими організаціями, волонтерами у вирішенні проблемних питань ветеранів війни та інших пільгових категорій.

Ця ініціатива є важливим кроком у підтримці людей з інвалідністю та сприяє їхньому залученню до активного суспільного життя, забезпечуючи гідні умови для праці та розвитку.