У Тернополі вшанують пам'ять двох захисників – Андрія Побережника та Віталія Венгера

На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення про встановлення двох меморіальних таблиць тернопільським захисникам Андрію Побережнику та Віталію Венгеру.

Так, вчора, на фасаді багатоквартирного житлового будинку по вулиці Стрімка, 7 відкрили меморіальну таблицю в пам’ять про Героя - Побережника Андрія Дмитровича, який з початком російсько-української війни брав участь в бойових діях, пройшов Дебальцевську операцію. Після повномасштабного вторгнення знову пішов захищати Батьківщину.

Загинув 19 червня 2022 року в результаті ворожого артилерійського обстрілу поблизу м. Лисичанська на Луганщині. Похований на Микулинецькому кладовищі м. Тернополя. Почесний громадянин міста Тернополя (посмертно).

Ще одна меморіальна таблиця з’явиться на фасаді адміністративно лабораторного корпусу за адресою вул. Князя Василя Костянтина Острозького, 21-А на честь військовослужбовця Венгера Віталія Олеговича. З перших днів повномасштабного вторгнення Віталій став на захист України. Загинув 8 жовтня 2023р під час ведення бойових дій у Запорізькій області. Він віддав своє життя за свободу та незалежність України.  Віталій  також посмертно удостоєний звання Почесного громадянина міста Тернополя.

Тернопільська громада вшановує пам'ять своїх героїв, які віддали життя за свободу та незалежність України. Кожна з цих таблиць нагадуватиме про безцінний вклад захисників у майбутнє нашої країни, зберігаючи їхні імена та подвиги в серцях наступних поколінь.