Спортсменки Тернопільського «Інваспорту» здобули 10 медалей на чемпіонаті Європи

З 11 по 16 червня 2024 року в місті Уппсала (Швеція) проходив чемпіонат Європи з легкої параатлетики. На цих змаганнях в складі Збірної команди України взяли участь і спортсменки-представниці міста Тернополя: Єлизавета Ільєнко, Руслана Муравська та Ольга Зазуляк.

Дівчата змагались в стрибках у висоту, потрійному стрибку, бігу на 100м з барʼєрами та естафетах 4х100 м та 4х400 м. В стрибках у висоту представниці файного міста посіли одразу дві сходинки пʼєдесталу. Чемпіонкою з результатом 165 см стала Руслана Муравська, а бронзу виборола юна Єлизавета Ільєнко, стрибнувши 143 см. В потрійному стрибку Ольга Зазуляк змогла увійти в переможну трійку та посіла третє місце з результатом 10 м 78 см. У змаганнях з бігу на 100 м з барʼєрами, Руслана Муравська посіла 3 місце з результатом 16,99с, поступившись португалці та полячці. В естафеті 4х100 дівчата поступились лише представницям Туреччини та завоювали срібло, а в естафеті 4х400 були бронзовими призерками.

Загалом тернополянки принесли Збірній Україні 10 медалей, а Єлизавета Ільєнко вперше офіційно виконала норматив на звання Майстра спорту України.

Підготували спортсменок заслужені тренери України Михайло Васірук, Іван Салук та майстер спорту України з легкої атлетики Віктор Ворко. В загальному медальному заліку збірна України посіла 2 місце.

Вітаємо наших спортсменок з блискучими результатами та бажаємо подальших перемог.