У Тернополі тривають роботи з видалення сухостійних дерев

З 10 червня в Тернополі розпочались роботи з видалення аварійних сухостійних дерев.

Під час щорічних обстежень зелених насаджень були виявлені аварійні дерева, що становлять загрозу для мешканців та інфраструктури міста. В основному це дерева, які перебувають у пошкодженому стані через стихійні явища або мають значні ознаки старіння. Особливо сильно уражені дерева в центральній частині міста, на дамбі Тернопільського ставу та вулиці Руській, де значна кількість каштанів постраждала від шкідника – каштанової молі.

У рамках заходів з озеленення, організованих громадою для відновлення екологічного балансу, на місцях видалених сухостійних дерев вже висаджено близько 50 саджанців катальпи бігнонієвидної. Ці роботи проводяться в рамках акції «Екологічне відродження вулиць міста», спрямованої на формування високодекоративних та стійких до несприятливих умов дерев.

Комісією з оцінки стану та вартості дерев підготовлено дозвільні документи на видалення 24 сухостійних каштанів на вулиці Руській та 33 каштанів на дамбі Тернопільського ставу. Видалення дерев буде проводитись спеціалізованою організацією. Згодом на місці видалених дерев висадять нові саджанці.

Закликаємо мешканців з розумінням поставитись до цих заходів, які є важливою частиною збереження та відновлення зелених насаджень міста, забезпечення безпеки і комфорту всіх жителів Тернополя.