Понад 500 учасників взяли участь у благодійному спортивному заході «Міць. Характер. Перемога» у Тернополі

У неділю, 19 травня на Театральному майдані відбувся благодійний забіг «Міць. Характер. Перемога». До заходу долучилися понад 500 учасників з різних міст України, в тому числі близько 100 учасників брали участь онлайн, і понад 100 учасників - діти віком від 2 до 12 років. Дорослі учасники могли взяти участь у забігах на чотирьох різних дистанціях: 2 км – «Благодійна миля», 5 км, 10 км та 21 км. Стартували учасники з Театрального майдану і продовжували забіг вулицями міста, пробігаючи через парк Тараса Шевченка, вздовж набережної Тернопільського ставу до Дальнього пляжу і зворотно тим самим шляхом, де фінішували в центрі файного міста.

З вітальним словом до учасників звернувся міський голова Сергій Надал.

«Щиро дякую Благодійному фонду «МХП-Громаді», усім організаторам, учасникам та гостям, які сьогодні приїхали з різних куточків України, щоб продемонструвати чудовий приклад відпочинку, та водночас допомоги нашим воїнам. Вітаю всіх переможців забігу і бажаю нам усім якнайшвидшої Перемоги і миру нашій країні», – зазначив Сергій Надал.

Цей захід – частина Ліги забігів під назвою «RUN 4 VICTORY», і Тернопіль став першим містом з чотирьох запланованих.

Під час забігу учасники задонатили 260 000 гривень. Враховуючи те, що організатори подвоїли зібрану суму, тож загалом на потреби ЗСУ передали 520 000 гривень. На зібрані кошти було придбано та передано засоби радіоелектронної боротьби бійцям 83-го окремого батальйону територіальної оборони.

Організаторами заходу виступив благодійний фонд «МХП» та ТОВ «Характер», за підтримки Тернопільської міської ради.