Напередодні нового року у Тернополі відбулася традиційна пластова акція «Різдвяна свічечка»

30 грудня напередодні нового року у Тернополі відбулася традиційна «Різдвяна свічечка», яка об’єднала усю велику пластову родину. Цьогорічне свято тернопільські пластуни провели в Українському домі.

Розпочалося різдвяно-новорічне дійство із молитви. Незабутнім атрибутом свята стали також і тематична вистава, пластовий вертеп та спів різдвяних колядок. Присутніх пригощали смаколиками та працював різдвяний ярмарок, де можна було придбати солодощі та різноманітні вироби ручної робити. Відсвяткував разом з пластунами і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Без Пластового Різдва вже не можливо уявити наші різдвяні святкування. Різдвяна свічка – це символ віри, символ життя. Вона супроводжує нас на всіх етапах нашого життя, – розповідає Сергій Надал. –  Пластуни стали у перших рядах Збройних сил, Тероборони, добровольчих батальйонів та інших підрозділів. І сьогодні, пластове гасло «Скоб» звучить у степах українського Причорномор’я, на териконах українського Донбасу та в лісах української Слобожанщини.  Від усієї тернопільської громади дякую пластунам за волонтерство і допомогу армії, за активну патріотичну життєву позицію. Україна буде процвітати. Слава Пласту! Слава Україні»!