Цієї ночі на вулично-дорожній мережі Тернопільської громади працювало 25 одиниць снігоочисної техніки

З метою належного утримання міста та попередження аварійних ситуацій на дорогах, враховуючи інформацію Тернопільського обласного центру з гідрометеорології  про ускладнення погодних умов, у Тернопільській громаді працювала снігоочисна техніка.

До прибирання вулиць міста та населених пунктів громади були залучені 25 одиниці снігоочисної техніки. Здійснювалося механізоване посипання проїжджих частин і тротуарів, підмітання  пішохідних ділянок від снігу, а також механізоване оброблення проїзних частин соляною ропою.

18 одиниць снігоочисної техніки працювало у центральній частині міста та мікрорайоні Новий Світ, масивах «Сонячний» і «Східний», Промисловому районі і районі Старого Парку, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади. Роботи здійснює підрядна організація ТзОВ «Техно-Буд-Центр».

У мікрорайоні «Дружба» працювало, цієї ночі, сім одиниць спецтехінки ТМШРБ «Міськшляхрембуд». Зокрема, проведено механізоване посипання піскорозкидачами, оброблення проїзних частин соляною ропою, прогортання і підмітання щітками тротуарів.

Впродовж сьогоднішнього дня спеціалізована техніка продовжуватиме працювати на вулицях Тернополя та сіл громади.

Тому звертаємося до тернополян з проханням не залишати приватний транспорт на узбіччі доріг, щоб він не заважав роботі снігоочисної техніки.

Також наголошуємо, що за прибирання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду в місті. Тож звертаємося до представників управительських компаній та ОСББ з проханням забезпечити належне очищення дворів і проїздів.

До слова, контроль за належним утриманням взимку дворів, міжквартальних проїздів, доріг та прилеглих територій до об’єктів господарювання здійснює муніципальна інспекція Тернопільської міської ради. Тож фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером – 067 447 32 78.

Дізнатись, яка саме компанія чи ОСББ відповідальні за зимове утримання того чи іншого двору або проїзду у Тернополі, можна, переглянувши Інтерактивну карту прибирання міста у зимовий період (карта постійно оновлюється).