Тернопільська міська рада передбачила понад 184 млн грн для допомоги військовослужбовцям Збройних сил України та їх сім’ям з початку 2023 року

Тернопільська міська рада продовжує допомагати фінансово, спрямовуючи кошти, та забезпечувати військовослужбовців Збройних сил Україна необхідним обладнанням, технікою, спорядженням та амуніцією.

Цими днями інтернет-видання та деякі медіа поширюють недостовірну інформацію щодо суми коштів, що були виділені на потреби благоустрою міста, ремонти та відновлення доріг. Так, з початку роки міська рада профінансувала потреби благоустрою на суму близько 330 млн грн, а не 420 млн грн як повідомляють медіа.

У порівняні з іншими видатками та видатками на оборону інших міст, Тернопільська міська рада виділила значну частку на допомогу нашим захисникам.

Загалом з початку року з міського бюджету на потреби захисників, у тому числі по Програмі забезпечення обороноздатності військових формувань, та для підтримки членів та сімей Героїв передбачено понад 184 млн грн, з них по Програмі обороноздатності - понад 150 млн грн.

За ці кошти купуються квадрокоптери, тепловізори, генератори, запчастини, комп’ютерна техніка та інші необхідні речі, про потребу в яких звертаються командири частин, кошти перераховуються на рахунки військових частин, також надається медична та соціальна підтримка захисникам та їх родинам.

До слова, у Тернополі діє Реєстр переданої допомоги від Тернопільської міської ради Збройним силам України, ознайомитись з яким можна у розділі «Е-сервіси».