У Тернополі на масиві «Сонячний» провели навчання для мешканців щодо дій в умовах критичної ситуації та блекауту

У Тернополі продовжують інформувати та проводити навчання для громадян, як діяти у випадку можливих критичних ситуацій та блекауту, коли буде відсутнє тепло, вода, електроенергія та газ. Цього тижня чергове навчання відбулося для мешканців будинків, що на масиві «Сонячний».

«Продовжуємо проводити навчання щодо того, як діяти населенню під час можливих надзвичайних ситуацій. Цього разу навчання проводилось на базі двох будинків на вул. Романа Купчинського, 1 та бульв. Симона Петлюри, 2. Дякую балансоутримувачам, адже вони успішно впорались із поставленим завданням, – розповідає міський голова Сергій Надал. – До нас уже приїжджають переймати досвід інші міста. На це навчання були запрошені працівники поліції районів нашої області, щоб знати як діяти у таких ситуаціях та скоординувати роботу усіх служб».

Для мешканців цього масиву найближчий пункт масового проживання розташований у Тернопільському технічному ліцеї (вул. Романа Купчинського, 5). Тут працює генератор для подачі резервного електроживлення, польова кухня, облаштовані місця для проживання громадян, санвузол, є вода, продукти, засоби дезінфекції, побутова хімія тощо.

У цьому пункті громадяни також зможуть: зарядити акумуляторні пристрої, підʼєднатися до мереж інтернет, скористатися інтернет-зв’язком, отримати домедичну допомогу.