У Тернополі пройшла піша хода громадськості до могил Січових Стрільців та мітинг-реквієм з нагоди 105-ї річниці утворення ЗУНР

Цьогоріч 1 листопада в Україні відзначають 105-ту річницю Листопадового Чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Традиційно у цей день на Микулинецькому кладовищі у Тернополі вшановують полеглих українських патріотів. З цієї нагоди у місті пройшла піша ході громадськості до могил Січових Стрільців та відбувся мітинг-реквієм й покладання квітів.

«Створення Західноукраїнської Народної Республіки – важлива подія не лише, як історична пам’ять про наших славних пращурів і про наші традиції державотворення. Це також урок для сьогодення, коли українці борються за своє самовизначення. Більше століття назад, світ із великим застереженням сприймав будь-яку ідею української незалежності. Але українська нація вистояла, довела всьому світу своє право на незалежність, – зазначив міський голова Сергій Надал. –  Подякуємо молодим січовим стрільцям, які дали добрий урок, як треба боротися за свою націю, свою державу, свій народ. І зараз український народ бореться. Український народ перемагає! Україна Переможе! Миру всім нам на нашій Богом даній землі після перемоги над московським злом».