Відбулися загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України

5 жовтня у приміщенні міської ради відбулися загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, участь в яких взяли голови територіальних громад-членів Асоціації в Тернопільській області та народні депутати України в онлайн форматі.

«Сьогодні всі голови громад, так само як і мешканці стурбовані тим, що в кінці бюджетного року з ініціативи Уряду і Верховної Ради є пропозиція вилучити доходи з бюджетів міст і населених пунктів. Однак до кінця року в громадах вже заплановані видатки, в тому числі заробітна плата, витрати на енергоносії, проведення опалювального сезону, допомога Збройним силам України. Якщо вилучать дохідну частину відповідно частина видатків  не буде профінансовано, а це означає, що є проблема завершення бюджетного року та проведення опалювального сезону, - розповідає міський голова. - Сьогодні на зустрічі спільно з головами громад, народними депутатами, які долучилися до спілкування в онлайн форматі, обговорено цю проблему. Ми надали свої пропозиції, які вважаємо за необхідне врахувати для того, щоб протягом 2023 року першочергово забезпечити підтримку ЗСУ, а також належне фінансування для виконання всіх соціальних програм, які передбачені для успішного завершення 2023 року».

За результатами роботи сформоване звернення та ряд пропозицій на рівні Асоціації міст України та Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України.