Управління освіти та науки Тернополя проведе зустріч з представниками батьківських та учнівських колективів гімназії та ліцею у понеділок

20 липня до Тернопільської міської ради завітали учні Тернопільської Української гімназії ім. Івана Франка із запитаннями до управління освіти щодо об’єднання їхнього навчального закладу та Технічного ліцею Тернополя. З дітьми спілкувалася начальник управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ Мар’яна Зварич, яка надала відповіді на запитання, після чого діти залишили міську раду.

Нагадаємо, що об’єднання здійснюється на виконання Закону України «Про освіту». Оскільки відповідно до нового закону у гімназії можливе навчання лише до 9 класу, тому виникло питання створення ліцею, щоб учні гімназії у тому ж закладі могли навчатися також у 10, 11 та 12 класах. Окрім того, таке рішення дозволяє зберегти роботу педагогічних колективів, враховуючи, що старші класи школи зможуть продовжувати навчання у своєму ж приміщенні.

Тернопільська міська рада наголошує, що молодь завжди брала участь у всіх процесах, які відбуваються в місті. Відповідно, кожен має право висловлювати свою позицію у законний спосіб.

Враховуючи наявні звернення батьківських комітетів та педагогічних колективів гімназії та технічного ліцею, у понеділок, 24 липня, в управлінні освіти і науки відбудеться спільна нарада за участі представників батьківських та учнівських колективів щодо об’єднання навчальних закладів.