Виконком заслухав результати обстежень будівель суб’єктів господарювання, які постраждали внаслідок воєнних дій у Тернополі

На черговому засіданні виконавчого комітету заслухано результати обстежень будівель суб’єктів господарювання, які постраждали внаслідок агресії російської федерації 13-14 травня 2023 року.

За результатами роботи комісії обстежено 116 об’єктів нерухомого майна, які постраждали внаслідок ракетних ударів 13-14 травня 2023 року. Зокрема, з них зазнали пошкоджень:

  • 2 квартири;
  • 1 будівля закладу освіти;
  • 22 будівлі комунальних підприємств;
  • 88 виробничих будівель, що належать на праві власності 64-м юридичним та фізичним особам;
  • знищено 3 виробничих будівлі двох юридичних та однієї фізичної особи

Зокрема, на засіданні виконкому за результатами заслуханої інформації затверджено перелік фізичних і юридичних осіб приватної форми власності, об'єкти нерухомого майна, яких знищено або пошкоджено,  що вплинуло на їх використання за цільовим призначенням.

Так, рішенням передбачено застосувати  до переліку таких осіб ставки плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановлені рішенням міської ради № 8/26/11 від 09.06.2023 року  «Про встановлення ставок плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для суб'єктів господарської діяльності, майно яких знищено або пошкоджено внаслідок воєнних дій, спричинених збройною агресією російської федерації на території Тернопільської міської територіальної громади».

Нагадаємо, рішенням виконавчого комітету міської ради від 15.05.2023 року № 518 було створено комісію для обстеження пошкоджених об’єктів внаслідок воєнних дій російської федерації на території Тернопільської міської територіальної громади.