Для створення реабілітаційного центру на вул. Чумацькій виготовляється проектно-кошторисна документація

У Тернополі триває реалізація проєкту будівництва нового оздоровчо-реабілітаційного центру з басейном на вул. Чумацькій. У новому центрі працюватимуть фахівці медичних закладів нашого міста, які надаватимуть медичні послуги військовослужбовцям та мешканцям громади.

Наразі розробляється проєктно-кошторисна документація з облаштування повноцінного центру реабілітації у новозбудованому приміщенні площею понад 1100 кв. м. Міська рада працює над пошуком інвесторів та залученням грантових коштів для облаштування даного центру.

Проєктом передбачено капітальний ремонт наявних приміщень під амбулаторний оздоровчо-реабілітаційний центр з реабілітаційним басейном, залами фізичної терапії, кабінетом ерготерапії, кабінетами психологів та психотерапевтів, кабінетом арттерапії та палатами денного перебування.

До слова, після лікування в госпіталі військовослужбовці стикаються з проблемою відновлення своєї функціональності. Фізична реабілітація військовослужбовців після поранень потребує тривалого часу, який може тривати від 1-2 до 5-6 місяців і більше. Таке реабілітаційне лікування спрямоване на відновлення організму після завершення гострого періоду та часто дозволяє уникнути первинної інвалідності чи перешкодити подальшому погіршенню стану. Це дуже важливе завдання, без якого неможливе повноцінне повернення військовослужбовця до мирного життя.