У Тернопільській школі №13 ім. Андрія Юркевича облаштували фонетично-мовну студію «ВиМова»

В рамках «Шкільного громадського бюджету 2022»,  у Тернопільській школі №13 ім. Андрія Юркевича для учнів створили фонетично-мовну студію «ВиМова». В облаштованному кабінеті учні зможуть вдосконалювати українську та іноземну мови в сучасних комфортних умовах за допомогою сучасних технологій.

Школярі працюватимуть з інтерактивними пристроями, що забезпечить рівний доступ усіх дітей до якісної освіти, значно підвищить цікавість до навчання. Учні зможуть продуктивніше засвоювати навчальний матеріал, матимуть можливість перекладати іноземні мультфільми українською мовою, вправлятись у вимові, тренувати дикцію.     

Також учасники освітнього процесу зможуть реалізувати благодійні соціальні проєкти, а саме «Діти читають і перекладають дітям» (створення англійських субтитрів українських казок для дітей з вадами слуху та аудіоверсій українських казок англійською мовою для дітей із вадами зору). Реалізація цього проєкту в перспективі дасть можливість співпрацювати зі школами для дітей з порушенням слуху та зору.

В рамках проекту придбано інтерактивний комплекс на базі дошка Xiamen INTECH RE80A, навушники з мікрофоном та колонки.

Наразі вже у дев’яти  школах реалізовано учнівські ініціативи, всього 32 школи взяли участь у «Шкільному громадському бюджеті 2022». Переглянути проекти можна тут.