415 жителів Тернопільської громади отримають компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у квітні

З 1 по 5 травня у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг тривав прийом документів для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у попередньому місяці. За цей період відповідні документи подали 423 громадян.

Усі заяви опрацьовані працівниками виконавчих органів міської ради, зокрема:

415 особам визначено обсяг компенсації витрат осіб, що тимчасово розмістили ВПО, які перемістились у період воєнного стану на територію Тернопільської міської територіальної громади всього на суму 467 263,72 грн;

8 особам – відмовлено у зв’язку із наданням громадянами недостовірної інформації (причини: невірно вказано кількість днів; ВПО не зареєстровані в Єдиній інформаційній базі або вибули в інше місце проживання; при перевірці встановлено факт непроживання ВПО за вказаною адресою; не вірно вказані ін.код та розрахунковий рахунок).

Компенсація особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, виплачується у безготівковій формі на особисті рахунки громадян, що вказані у поданих заявах.

До слова, у Тернополі з березня 2022 року по квітень 2023 року компенсацію за тимчасове розміщення ВПО загалом нарахували 7332 власникам житла на загальну суму понад 11,5  млн грн.

Нагадаємо, нарахування компенсації витрат власникам житла за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) будуть здійснюватися за розміщення ВПО, які перемістились із територій, що є складовою частиною переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. Зокрема, відтепер буде нараховуватися компенсація витрат за тимчасове розміщення (перебування) ВПО, які перемістилися на територію Тернопільської міської територіальної громади з початку тимчасової окупації території України, що розпочалась ще у 2014 році. 

Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням.