У Тернопільській громаді під час війни надають гуманітарну та матеріальну підтримку соціально вразливим категоріям

У Тернопільській громаді продовжують підтримувати та надавати допомогу захисникам, внутрішньо переміщеним особам, одиноким літнім людям, багатодітним сім’ям та тернополянам із соціально незахищених категорій населення.

Від початку військової агресії росії проти нашої країни при Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення діє Гуманітарний штаб. Волонтери штабу забезпечують продуктами та речами першої потреби постраждалих від війни, внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в управлінні соціальної політики ТМР з дітьми до 3-річного віку, осіб з інвалідністю І-ІІ груп, військових.

Загалом у 2023 році за сприяння благодійних організацій та фондів, громадських організацій, підприємців, закордонних організацій до штабу надійшло понад 52 тис. кг гуманітарної допомоги, а саме: медикаменти, аптечки, продукти, засоби гігієни, пакунки малюка, генератори, промислові товари (одяг термобілизна, взуття, спальники тощо).

Всього гуманітарної допомоги видано:

  • 500 кг медикаментів передано лікувальним закладам та захисникам через центр «Допомоги армії від Тернополя»;
  • 993 аптечки передано для захисників та захисниць;
  • 26 386 кг продуктів харчування спрямували для 1000 осіб та  захисникам на передову;
  • 297 кг засобів гігієни отримали 1810 потребуючих осіб, а також спрямовано військовим на фронт;
  • 812 комплектів термобілизни передали захисникам та захисниця;
  • 9 генераторів надано установам та організаціям;
  • 15 833 кг промислових товарів (одяг, термобілизна, взуття, спальники) спрямовано для потреб 1737 осіб та інших організацій;
  • 39 пакунків малюка BabyBox отримали 39 сімей визначних категорій.

Також благодійну допомогу у Тернополі отримали 2132 внутрішньо переміщені особи та 1000 тернополян.

Нагадаємо, гуманітарна допомога надається у робочий час у Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення, що за адресою: вул. Миколи Лисенка, 8-А (контактний телефон – 067 461 10 75).

До слова, у 2022 році за сприяння благодійних організацій та фондів до штабу надійшло близько 130 тис. кг гуманітарної допомоги (медикаментів, продуктів харчування, засобів гігієни, засобів реабілітації, промислових товарів (одяг, взуття, предмети домашнього вжитку, посуд, корм для тварин). Ця гуманітарна допомога надавалась внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані в управлінні соціальної політики ТМР, особам з інвалідністю, громадянам похилого віку, організаціям, військовим частинам, закладам освіти.

Детальніше ознайомитись зі інформацією щодо виданої та отриманої гуманітарної допомоги у Тернопільській громаді можна за посиланням.