Міський голова Сергій Надал вручив орден «За мужність» III ступеня (посмертно) рідним прикордонника Вадима Шуменка

10 квітня у приміщенні Тернопільської міської ради відбулася зустріч міського голови Сергія Надала з рідними загиблого захисника Вадима Шуменка, який служив у Державній прикордонній службі України.

Сергій Надал вручив орден «За мужність» III ступеня (посмертно) – полковнику Шуменку Вадиму Олександровичу. Державну нагороду вручено родині загиблого військовослужбовця.

«Сьогодні увесь світ переконався у стійкості й незламності української нації, у героїзмі та професійності наших воїнів. Оборона Маріуполя полком «Азов» – це один з перших прикладів, та, на жаль, під час цієї битви чимало наших воїнів загинули, – зазначає Сергій Надал. – Наші захисники показали приклад мужності й самопожертви. Вони не лише зупинили численного ворога, а й дали можливість армії перегрупуватись, підтягнути резерви, техніку, отримати підтримку від країн заходу навіть почати наступальні дії. Їхній приклад завжди буде вписано у нашій пам’яті й на ньому зростатимуть прийдешні покоління».

Героя відзначено державною нагородою України за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові указом Президента України Володимира Зеленського від 27 грудня 2022 року.