У Тернополі підприємці зможуть отримати відшкодування фактичних витрат нарахованого єдиного соціального внеску

Роботодавці можуть отримати компенсацію на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за робочі місця, які були створені після 01.01.2023 року.

Умовами виплат є: збереження рівня заробітної плати в розмірі не менше ніж дві мінімальні заробітні плати у місяці сплати єдиного соціального внеску за особу, працевлаштовану на нове робоче місце, а також незменшення штатної чисельності працівників та фонду оплати праці.

Окрім того, відшкодування витрат отримають суб'єкти господарювання, які забезпечують робочими місцями не менше 3 осіб, не мають заборгованості перед бюджетами всіх рівнів, не перебувають у стані ліквідації, реорганізації, банкрутства тощо. Більш детальна інформація - в Положенні про фінансову підтримку малого та середнього підприємництва.

Заява подається в Центр надання адміністративних послуг (вул. Князя Василя Костянтина Острозького, 6) після завершення тримісячного терміну сплати єдиного соціального внеску за новостворені робочі місця та подання звітності в ГУ ДПС в Тернопільській області та ГУ ПФУ в Тернопільській області.