У Тернополі біля Катедрального Собору вшанували пам'ять Патріарха Йосифа Сліпого

Сьогодні, 17 лютого, минає 131-а річниця від Дня народження Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви. З цієї нагоди на території Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ, де встановлено пам’ятник Патріарху, відбулося покладання квітів та пам’ятний молебень на честь священнослужителя.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять справжнього Провідника українського народу Йосипа Сліпого. Патріарх Йосиф дав нам орієнтири не лише у духовному, але й у суспільно-політичному житті. І своїм життям він довів, що Церкву і Україну любить більше, аніж власне життя. Патріарх був прикладом для українського священництва. Виконуючи його настанови, тисячі священників повернутися додому незламними і готовими боротися далі. Без цього не було б національного відродження у 1990-х, - відзначає міський голова Сергій Надал. - Патріарх дав нам пророцтво, що сам Господь поклав на всіх нас обов’язок берегти українську націю та Українську державу. І цей пророчий дороговказ гідно виконують наші Герої-захисники. Зі зброєю у руках відстоюють дане Богом право українців бути собою, яке в нас хочуть відібрати московські варвари. Україна обов’язково переможе, а українська нація буде щасливою на своїй Богом даній землі».

Довідка. Патріарх Йосиф Сліпий (прізвище при народженні – Коберницький - Дичковський) -український церковний діяч, єпископ Української греко-католицької церкви, кардинал римо-католицької церкви. З 1 листопада 1944 року - Митрополит Галицький та Архієпископ Львівський, з 23 грудня 1963 року - Верховний Архиєпископ Львівський-предстоятель Української греко-католицької церкви.