20 кращих спортсменів Тернопільської громади отримуватимуть щомісячну стипендію

15 лютого на засіданні виконавчого комітету затверджено Положення про призначення стипендій кращим спортсменам Тернопільської міської територіальної громади у 2023 році.

Відповідно до документу, стипендія буде призначатися персонально талановитим спортсменам, які є чемпіонами, призерами чемпіонатів, першостей світу, Європи, України, Всеукраїнських, міжнародних, інших змагань, турнірів тощо з олімпійських, параолімпійських та дефлімпійських видів спорту, сприяють уславленню громади на всеукраїнському і міжнародному рівнях.

Підставою для призначення стипендії є відповідне клопотання, до якого додається інформація про результати участі в змаганнях спортсменів. Висунення кандидатів на здобуття стипендії проводять тренери спортсменів, спортивні федерації, асоціації, спілки тощо (осередки Всеукраїнських спортивних федерацій, асоціацій, спілок тощо), фізкультурно-спортивні установи, заклади та організації, законні представники спортсмена (з пред’явленням оригіналів документів та поверненням заявнику). Спортсмен може висунути свою кандидатуру на встановлення стипендії самостійно.

Розмір стипендії цьогоріч становить 2500 гривень на місяць кожному спортсмену. А відбір серед кандидатів на здобуття стипендії здійснюватиме спеціальна комісія, склад якої затверджено виконавчим комітетом Тернопільської міської ради.

Ознайомитися із затвердженим Положенням можна за посиланням.