3200 індивідуальних аптечок отримають тернопільські захисники на передовій

Майже рік в Україні триває повномасштабна війна. Впродовж всього часу тернополяни, підприємці, меценати допомагають наближати українську перемогу над агресором. З метою надання необхідних лікарських препаратів, що допоможуть у сезон гострих респіраторних вірусних інфекцій нашим військовослужбовцям, з Тернополя відправляється перша партія індивідуальних аптечок.

«У зв’язку із складними погодними умовами та збільшення кількості хворих серед бійців на ГРВІ, відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради за дорученням міського голови розпочав формувати індивідуальні протизастудні аптечки, – інформує начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак. - До її складу входять групи препаратів, які використовують при різних простудних захворюваннях, зокрема: обезболюючі протизапальні препарати, жарознижувальні та відхаркувальні засоби. Також ряд крапель, а саме: судинозвужувальні для носа, протизапальні краплі для очей та вушні. Варто відзначити, що в цій аптечці на прохання захисників є і протиопіковий аерозоль».

Перша партія аптечок воїнам буде передана волонтерами з центру «Допомога армії від Тернополя». Наступні ж далі продовжать формувати і доставляти захисникам. Загальна кількість аптечок, які мають отримати тернополяни, що проходять службу в ЗСУ,складає 3200 штук.