Звернення міського голови Сергія Надала до управителів житлового фонду та голів ОСББ

Керівникам підприємств, установ, організацій, управителям житлового фонду, головам правлінь об’єднань співвласників  багатоквартирних житлових будинків!

Тернопіль готується до складної зими, на випадок тривалого вимкнення електроенергії та значного зниження температури ми готуємо стаціонарні пункти обігріву, які буде обладнано генераторами, доступом до інтернету, біотуалетами. Там можна буде перебувати в теплому приміщенні, набрати питної води, зарядити телефони, скористатися польовою кухнею, засобами гігієни, медикаментами.

Ми вимушені готуватись до кризових сценаріїв – припинення електро-, водо- та теплопостачання об’єктів житлового фонду соціальної сфери та критичної інфраструктури, роботи стільникового зв'язку та розробили комплексні заходи з організації роботи міських служб при виникненні ситуацій надзвичайного характеру. Відсутність опалення несе найбільший ризик – це необхідність злиття (дренування) води з систем опалення та водопостачання при пониженні температури зовнішнього повітря та тривалих перервах у подачі теплоносія на об’єкти житлового фонду.

Враховуючи, що відповідальність за експлуатацію внутрішньобудинкових мереж покладається на голів правлінь ОСББ та керівники підприємств, управителів житлового фонду, щоб зменшити ризики виникнення аварійних ситуацій на внутрішньобудинкових мережах водо- та теплопостачання необхідно вжити заходи зі зменшення тепловтрат в місцях загального користування шляхом закриття слухових вікон, продухів та теплоізоляції внутрішньобудинкових мереж.

У разі наближення температури повітря всередині будівлі до нульових температур та перебоїв зі зв’язком і неможливості узгодити дії з теплопостачальною компанією та отримання інструкцій щодо подальших дій засобами телефону/інтернету - відповідальна особа управляючої компанії, завгосп адмін. будинку, або голова/відповідальна особа ОСББ зобов’язана оперативно прибути за адресою вул. Миколая Коперника,1, де буде розгорнуто цілодобовий оперативний штаб.

 Розроблений алгоритм дій зі злиття (дренування) систем, додається.

Вистоїмо, переможемо!

Міський голова                                                                             Сергій НАДАЛ

З повним текстом звернення можна ознайомитися ТУТ