Якщо не буде світла, 24 листопада у Тернополі не працюватимуть заклади освіти, а замість тролейбусів курсуватимуть автобуси

У зв'язку з масованими ракетними ударами по території України та відсутністю електропостачання, у Тернополі тимчасово припинено подачу холодної води та централізованого теплопостачання.

Опалення 

У зв'язку з відсутністю електропостачання тимчасово припинили роботу паливні котельні. Станом на 21.00 год. працює котельня на вул. Лесі Українки. Щодо інших котелень, то поступово відновлюється їхня робота впродовж трьох годин після підвищення напруги до необхідної величини.

Одночасно проводяться роботи з перепідключення систем опалення будинків (на час військового стану) для прямої подачі теплоносія від котельні. Наразі відповідні роботи виконано близько у 200 будинках. Після стабілізації до робочих параметрів теплоносія ця система почне працювати (орієнтовно впродовж доби). Ще у 28-ми будинках вказані роботи продовжуються. 

Вода

Станом на 21.00 год. відновлено роботу усіх об'єктів  каналізації. Також відновлено роботу водопровідних насосних станцій. Проте специфіка водопостачання зумовлює необхідність поступового підвищення тиску, тому не в усіх споживачів вода появиться одразу. Зокрема мешканців верхніх поверхів багатоповерхівок можуть отримати воду за декілька годин.

Нагадуємо,  що для потреб мешканців діють по місту колонки-качалки. Карта з колонками-качалками доступна за посилання 

Працюватимуть також бювети на вул. Юності, на бульварі Данила Галицького та на бульварі Куліша (вода на цьому бюветі буде придатна лише для технічного використання). У випадку відсутності електропостачання бювети будуть запущені від генераторів впродовж світлового дня.  

Садки/школи/ПТУ

Звертаємося до батьків, що за умови, якщо електропостачання не відновлять до ранку, 24 листопада, у Тернополі садочки, школи та ПТУ не працюватимуть. У випадку, якщо електропостачання буде, заклади освіти працюватимуть відповідно до розкладу роботи.

Громадський транспорт

Щодо громадського транспорту, то, у випадку відсутності електропостачання, замість тролейбусів на маршрути вийдуть автобуси.

  • Замість тролейбуса 11 працюватимуть великовмістимі автобуси МАN. Буде максимально можливо збільшена кількість транспорту на інших автобусних маршрутах, зокрема 1А.Також максимально можливо буде збільшена кількість транспорту на автобусних маршрутах 11, 13, 14,15,16,18,19,20,22,27

Система оповіщення

Через відсутність електроенергії не працює система оповіщення про повітряну тривогу. Закликаємо мешканців орієнтуватися на сповіщення у вайбері чи телеграмі, а також на додаток «Повітряна тривога».