У Тернополі розпочався Всеукраїнський освітянський форум «Нові виміри безпеки: виклики та рішення»

У Тернополі стартував дводенний Всеукраїнський освітянський форум «Нові виміри безпеки: виклики та рішення».

Під час заходу гостями та учасниками будуть розглянуті такі питання:

- психологічна безпека учасників освітнього процесу;

- безпечні умови навчання;

- виклики в організації дистанційного навчання;

- інформаційно-аналітична складова безпеки освіти в умовах воєнного стану.

Серед спікерів форуму: Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, голова Комітету Верховної Ради України Сергій Бабак, перший заступник голови Державної служби якості освіти Олександр Якименко, голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш та міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Ми маємо за честь приймати форум такого високого рівня у Тернополі. Сьогодні безпека є питанням номер один, особливо, коли мова йде про безпеку наших дітей. Ми жили, вчилися, працювали два важких роки в умовах пандемії COVID-19. Зараз перед нами новий виклик - це війна.  З початку повномасштабного вторгнення всі навчальні заклади Тернополя та й в інших містах України стали повноцінними гуманітарними хабами, - розповідає Сергій Надал. - Для Тернополя освіта - один із пріоритетів і понад 53% бюджету нашого міста спрямовується саме для освітянських потреб. Цього року лише на ремонти сховищ і укриттів було виділено понад 40 млн грн. Завдяки злагодженій роботі директорів ми змогли розпочати вчасно навчальний рік. Бажаю усім учасникам форуму плідної праці, нових ідей, нових рішень, які зможемо втілити в освітянське життя».

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відзначає, що Україна - єдина країна у світі, яка приймає участь у бойових діях і де, паралельно триває навчальний процес. Українська освіта за 31 рік Незалежності виховала націю нескорених. Саме завдяки нашим вихователям, вчителям, викладачам, представникам технічної освіти українська еліта хлопців і дівчат б’ють окупантів сьогодні на фронті.

До слова, Міністерство освіти і науки налічує 35 000 навчальних закладів, з них шкіл на сьогодні працює 12 935.