У Тернополі в парку Тараса Шевченка тривають роботи з будівництва частини дощового колектора

З метою покращення навколишнього техногенного середовища та відведення дощових і талих вод з території житлових районів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон №6», «Північний», у Тернополі триває будівництво дощового колектора. Роботи на колекторі ведуться на вул. Галицькій та у парку імені Тараса Шевченка.

Загальна протяжність колектора - понад 740 м, він буде проходити від перехрестя біля «6-го магазину» на вул. Збаразькій до вул. Енергетичної, та частина робіт проводиться у парку імені Тараса Шевченка.

Зокрема:

  • на вул. Галицькій підрядники залили монолітний лоток шириною 4,20 та далі будуть проводити роботи з перекриття лотка дорожніми плитами, а на проїзній частині - мостовими плитами та влаштування зверху зелених зон;
  • у парку імені Тараса Шевченка роботи ведуться при вході від вул. Соломії Крушельницької, де підрядники викопали корито для заливання монолітного лотка протяжністю 320 метрів.

Відтак, коли завершаться усі роботи на колекторі, то талі і стічні води будуть виводитися у напрямку до Тернопільського ставу з таких житлових районів, як: «Канада», «Східний», «Сонячний», «Північний» та «Центр».

Зазначимо, що окрім будівництва самого дощового колектора, поруч на вул. Галицькій збудовано і нову дорогу, яка після завершення усіх робіт стане паралельною до дороги на вул. Збаразькій, що дозволить розвантажити транспортний потік.