Виконком збільшив суму дофінансування для робіт з термомодернізації житлового будинку на вул. Івана Франка, 23

5 жовтня на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про збільшення суми коштів для проведення необхідних робіт з термомодернізації багатоквартирного житлового будинку, що на вул. Івана Франка, 23 у Тернополі.

Комплексна термомодернізація будинку ОСББ «Центральне 23»розпочалася у листопаді минулого року. Роботи виконуються за Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності» за пакетом заходів «Б» (комплексний).

Додаткові кошти виділено у зв’язку із збільшенням вартості робіт, а відтак сума дофінансування складає понад 200 000 грн. Загальна ж сума на виконання робіт із внесеними змінами з міського бюджету відтепер становить 722 588 гривень.

Нагадаємо, в рамках термомодернізації заплановано виконати роботи із теплоізоляції зовнішніх стін будівлі, облаштування зовнішнього входу, заміни дверей, блоків віконних та блоків балконних дверних у приміщеннях загального користування та у квартирах, утеплення і засклення балконів та лоджій. Також передбачено комплекс робіт з модернізації та облаштування системи освітлення.

Для того, щоб стати учасником Програми «ЕНЕРГОДІМ» необхідно отримати 2/3 згоди власників квартир всього будинку. Після цього голова правління або інша уповноважена особа ОСББ зобов’язана подати на адресу управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради (вул. Коперника, 1, кабінет № 209) відповідне звернення, до якого додати завірені копії: 

  • повідомлення про схвалення заявки на участь від державної установи «Фонд енергоефективності»;
  • експертного звіту щодо розгляду проектної документації;
  • договору між ОСББ та Підрядником на виконання робіт із термомодернізації;
  • договорів на предмет здійснення авторського та технічного нагляду за виконанням робіт.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради готує та подає на розгляд виконавчого комітету міської ради проект рішення про виділення коштів для фінансової підтримки  ОСББ.