Тернопільське міське товариство українських студентів-католиків «Обнова» відзначило своє 25-річчя

1 жовтня свій 25-літній ювілей від дня відновлення діяльності відзначає Тернопільське міське товариство українських студентів-католиків «Обнова».

З цієї нагоди у Тернопіль завітав Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав Шевчук, який провів зустріч з християнською молоддю міста та очолив Божественну Літургію в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

Спільно з представниками духовенства у святковій конференції на тему «Яке наше завтра?», організоване учасниками тернопільського осередку товариства «Обнова», взяв участь й міський голова Сергій Надал, привітавши «обновлят» з 25-літтям та подякувавши усій тернопільській молоді та за щоденну активну допомогу фронту та постраждалим від війни, а отцям – за духовну опіку і настанови.

«Молодь завжди відігравала важливу роль у нашій державі та була її рушійною силою. Особливо, коли наставали переломні моменти, за участю молоді приймалися важливі рішення і творилася історія. Так відбувається й зараз, адже саме завдяки активній молоді Україна обрала свій цивілізований напрямок розвитку на шляху до Європи, - наголосив Сергій Надал. – Коли почалася війна, саме молодь першою взяла зброю в руки і стала на захист країни. А ті молоді люди, які залишилися у містах, де не ведуться активні бойові дії, створили надійний тил та з перших днів повномасштабної війни цілодобово працювали і досі працюють гуманітарних центрах та волонтерських штабах при молодіжних, громадських і релігійних організаціях. Величезна вдячність вам і низький уклін. Адже це яскравий приклад не лише любові до України, але й - дотримання найвищих християнських цінностей. І щоб здобути перемогу над ворогом та залишитися вільними на своїй, Богом даній, землі, нам усім потрібно й надалі невпинно працювати. Тож я бажаю успіху і натхнення Вам у всіх починаннях і справах на благо міста і країни!».