У Тернополі урочисто відкрили новий театральний сезон

У неділю, 18 вересня, у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Тараса Шевченка офіційно розпочався новий театральний сезон.

Стартував сезон прем’єрою – містерія непокори «Голгофа», яка присвячена до 130-річниці від дня народження Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви, багаторічного політичного в'язня радянських концтаборів Йосифа Сліпого.

Міський голова Сергій Надал привітав присутніх з відкриттям нового театрального сезону та нагородив грамотами й цінними подарунками митців театру.

«Вперше у нашій історії розпочинаємо театральний сезон в умовах воєнного стану, який буде, напевно, одним з найскладніших. Але досить символічно, що цей сезон розпочинається саме зараз і всупереч війні. Щодня ми усі вболіваємо і молимося за успіхи наших воїнів, які нищать окупантів на всіх фронтах. І саме завдяки їм ми маємо можливість відкрити театральний сезон у наших містах. Культура і мистецтво – це сьогодні те, що надихає і додає сил і нашим воїнам, і простим людям, які працюють у тилу, – зазначає Сергій Надал. – Символічно й те, що прем'єра розпочалась виставою про патріарха Йосифа Сліпого – великого українця, генія нашого народу, справжнього провідника української нації, не лише духовного, а й лідера суспільно-політичної думки. Йому належать слова, що патріотизм і творити добро для своєї нації є обов'язком перед Богом. Захищати добро своєї нації від ворога є також нашим обов'язком. Ці слова сьогодні актуальні, як ніколи. Щиро дякую режисеру та акторам за чудову гру, під час якої ми на деякий час забули про наші буденні справи й перенеслися у світ героїв».

На завершення міський голова побажав театру успішного сезону, нових вдалих прем'єр та вдячних глядачів, якомога швидшої перемоги й миру на усій території України.