Закликаємо тернополян та гостей міста не годувати тварин у зоокутку парку Сопільче

У зоокутку тернопільського парку Сопільче наразі мешкає понад 70 представників парнокопитних та птиці. Працівники зоокутка піклуються про усіх підопічних, доглядають та годують відповідно до сезонного раціону: трава, овочі та зернові культури. Саме тому відвідувачів закликають не підгодовувати звірів у зоокутку.

«Тварин годувати не потрібно, вони мають чудовий раціон та забезпечені всім, зокрема, і вітамінами. Наразі тварин годують зеленою масою, в якій є достатня кількість вітамінів. Коли ж закінчується трава, тваринам дають відповідні корми – подрібнені ячмінь, пшеницю тощо. Окрім того, на зиму додатково закупляються овочі, тож тварин підгодовувати не потрібно», – розповідає директор КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач.

Адміністрація зоокутка додає, люди часто приносять шкірки з бананів, кабачків, баклажанів, картоплі, буряка, підгнилі яблука, хліб із цвіллю, іноді з поліетиленовим кульком, цукерки в обгортці. Це все може спричинити загрозу здоров’ю та життю мешканцям звіринцю. А лікувати диких тварин дуже складно.

За словами фахівців, навіть сам факт взаємодії із ветеринарами є великим стресом для тварин, не кажучи вже про сам процес лікування. При вилові для обстеження та лікування є ризик травмування і для персоналу,  й для тварин. Іноді доводиться застосовувати транквілізатори, щоб надати невідкладну допомогу. На щастя, наразі тернопільські ветеринари рятують жителів зоокутка, які довірливо їдять усе, що потрапляє їм під ноги.

Тож просимо тернополян та гостей міста під час відвідування зоокутка уважно читати таблички щодо правил поведінки, які категорично забороняють годувати тварин. Якщо ж у вас є бажання пригостити тварин, то поцікавтесь в адміністрації зоокутка, що можна залишити для тварин. Тоді ваш гостинець передадуть пернатим чи копитним у потрібній кількості і відповідно до графіка годувань. Потреби такої немає, кажуть у зоокутку, але це значно краще, аніж перекидати їжу до вольєрів.

Щоб тварини почувалися комфортно, закликаємо відвідувачів не вигулювати собак поблизу огорожі зоокутка.

Додатково звертаємо увагу, що гучні звуки можуть лякати тварин, тож намагайтеся мінімізувати надмірний шум.