У Тернополі перевіряють стан готовності укриттів у закладах освіти

Цими днями в навчальних закладах Тернопільської громади триває активна підготовка до нового навчального року. Керівники закладів освіти отримали рекомендації як організувати та привести фонд захисних споруд у готовність для використання їх за призначенням.

21 липня міський голова Сергій Надал спільно з начальницею управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольгою Похиляк перевірили стан готовності укриттів у тернопільських загальноосвітніх школах №№ 14, 15,17.

«Сьогодні одним із першочергових завдань є безпека  мешканців нашого міста. Тому маємо створити максимальну кількість нових укриттів і підготувати до належного стану вже наявні укриття, зокрема, зробити їх більш комфортними та безпечними. Адже чимало захисних споруд у школах використовуються як безпечні місця під час повітряної тривоги для мешканців прилеглих будинків, – зазначає Сергій Надал. – Сьогодні оглянули стан укриттів у школах №№ 14,15,17. Зокрема, у ТЗШ №14 роботи майже завершено, залишилось посилити роботу вентиляційної системи, у ТНВК №15 та ТСШ №17 триває поточний ремонт стін та вентиляції. Роботи розпочаті та тривають і в інших навчальних закладах громади та мають бути завершені до 20 серпня цього року».

Міський голова додає, інспектування стану укриттів у школах нашого міста та громади тривають.

Нагадаємо жителям та гостям міста, що на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.