Тернопільська початкова школа №4, що на вулиці Бригадна, працюватиме як заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №32

11 липня на засіданні позачергової сесії міської ради депутатами прийнято рішення про зміну типу та найменування  Тернопільської початкової школи №4, що розташована на вул. Бригадній у мікрорайоні Кутківці, затверджено також і Статут. Тобто цей заклад освіти буде працювати як Тернопільський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №32.

Діти, що навчаються у початковій школі №4, будуть переведені у ЗОШ №25 (яка від сьогодні називається академічний ліцей «Генезис»). Наголосимо, що змінюється лише юридичне підпорядкування школи і діти початкових класів продовжать своє навчання у початковій школі №4 до тих пір, допоки не завершиться будівництво ЗОШ №25.  

Як зазначають в управління освіти і науки, це рішення лише змінює юридичне підпорядкування початкової школи. Щодо будівництва ЗОШ №25, то вже готова проектно-кошторисна документація на будівництво школи, проведено тендерні закупівлі.

Зазначимо, що Тернопільський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №32, згідно зі статутом, буде розрахований на 160 місць і сім вікових груп. Наповнюваність груп дітьми становить:

-  для дітей віком до одного року – до 10 осіб;

- для дітей віком від одного до трьох років – до 15 осіб;

- для дітей віком від трьох до шести (семи) років – до 20 осіб;

- різновікові – до 15 осіб;

- з короткотривалим і цілодобовим перебуванням дітей – до 10 осіб;

- в оздоровчий період – до 15 осіб;

- в інклюзивних групах – до 15 осіб (з них не більше трьох дітей з особливими освітніми потребами).

Щодо режиму роботи, то заклад працюватиме за п’ятиденним робочим тижнем протягом 12 годин. Вихідні дні: субота, неділя, святкові та неробочі дні впродовж календарного року.