Тернопіль отримав сучасне медичне обладнання від польського Благодійного фонду «Afriquia»

Днями у Тернопіль прибула чергова партія сучасного медичного обладнання від Благодійного фонду «Afriquia» з польського міста Хожув.

Серед отриманого – два наркозно-дихальних апарати, які є вкрай важливими для респіраторної підтримки хворих, котрі потребують штучної вентиляцій легень, та при різноманітних проявах легеневої патології.

Отримані анестезіологічні системи передані на потреби Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги та Тернопільської комунальної міської лікарні №2.

«Кілька тижнів тому наші партнери з Хожува привезли ортопедичне обладнання для лікарні швидкої допомоги та поцікавились, що ще є найбільш необхідним для тернопільських медиків у цей складний час. І вже цього разу доставили для нас два нових наркозно-дихальних апарати останнього покоління, які будуть служити багато років і, я впевнений, допоможуть врятувати не одне людське життя, – зазначив міський голова Сергій Надал. – Щиро дякую нашому місту-партнеру Хожуву та його мешканцям, а також - пану Бартоломею Осаднику, засновнику Благодійного фонду «Afriquia» за постійну гуманітарну допомогу».

До слова, 19 березня від благодійників з Хожува лікарня швидкої допомоги отримала пластини, імпланти, інструменти, ліки для надання екстреної медичної допомоги та проведенні складних операцій хворих, що перебувають у травматологічному відділенні лікарні.