Сучасний службовий автомобіль, придбаний за кошти бюджету Тернопільської громади, передано для потреб поліцейських офіцерів громади

1 лютого 2022 року у Тернополі стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади», ініційований Національною поліцією України за підтримки Посольства США та ICITAP.

В рамках проєкту відтепер на території Тернопільської міської територіальної громади працюватимуть офіцери Національної поліції, що забезпечуватимуть безпеку мешканців та будуть надійною охороною порядку у громаді.

Для належної роботи шерифа у Тернополі за кошти бюджету громади облаштовано поліцейську станцію та придбано новий службовий автомобіль марки «Suzuki». Ще один автомобіль для поліцейського офіцера придбано та передано Національною поліцією.

На урочистому заході з нагоди передачі та освячення службового транспорту побував міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Тернопіль із задоволенням долучився до проєкту «Поліцейський офіцер громади». А оскільки поліцейський офіцер громади житиме і працюватиме на території Тернопільської громади, дуже важливою є співпраця місцевих органів влади, мешканців і поліції у покращенні безпекового простору громади, - наголосив Сергій Надал. – Тож для своєчасного реагування на виклики і належного обслуговування сіл Тернопільської міської територіальної громади, сьогодні ми вручаємо ключі поліцейським від нового службового автомобіля, придбаного за кошти місцевого бюджету. Ще один такий автомобіль переданий для потреб офіцерів громади від Національної поліції».

В рамках події сучасний автомобіль, обладнаний усім необхідними, отримала також вибухотехнічна служба ГУНП в Тернопільській області, а ще чотири службові автомобілі передано для роботи підрозділів слідства, кримінальної поліції районних відділів та відділень поліції.

Нагадаємо, з метою взаємодії органів поліції з громадськістю шляхом підготовки та виконання спільних проєктів, програм і заходів для підвищення безпеки населення та покращення ефективності виконання поліцією покладених на неї завдань, на території Тернопільської громади діє програма «Безпечна громада» на 2021-2022 роки». Відповідно до завдань програми, щороку з бюджету громади виділяються кошти на покращення матеріально-технічної бази Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області, технічного обслуговування та ремонт транспортних засобів, проведення відновлювальних робіт, капітальний ремонт приміщень, облаштування поліцейських станцій, забезпечення паливно-мастильними матеріалами та придбання службового легкового автомобіля для правоохоронців.