КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» отримала ліцензію на трансплантацію органів

Нещодавно КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» отримала ліцензію на трансплантацію органів.

Медичний заклад - один із перших на Тернопіллі, що почав займатися цією проблематикою та включений у перелік учасників пілотного проєкту з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів.

«Лікарня постійно і динамічно розвивається. Ми проводимо реновацію і оновлення всіх напрямків нашої медицини. Отримати ліцензію вдалося завдяки виконанню всіх умов від Міністерства охорони здоров'я України щодо забезпечення закладу необхідною апаратурою та вивченням кваліфікованих спеціалістів для розвитку трансплантології у нашій лікарні, - розповідає директор лікарні Ростислав Левчук. - Наразі ми уже можемо виконувати пересадку серця та нирок».

Трансплантація нирки – це хірургічна процедура, яка заключається в тому, щоб здорову нирку пацієнта-донора пересадити пацієнту із захворюванням нирок та хронічною хворобою нирок, відповідно він стає реципієнтом. Проводячи трансплантацію нирок, підвищується якість і тривалість життя людини, а пацієнт більше не потребуватиме діалізу, що значно полегшує життя.

«Наші фахівці пройшли спеціальне навчання у провідних клініках, де цією проблематикою займаються вже довший час і мають успішні результати. У закладі планується здійснювати як пересадку органів, так і мультиорганний забір органів для пересадки їх в інших медичних закладах, - додає медичний директор з медичної частини Віталій Привроцький. - По всій Україні діяльність координується із координатором – трансплантологом. Окрім цього, функціонує Єдина державна інформаційна система трансплантації органів та тканин – база, де міститься інформація, в який регіон потрібно той чи інший орган, і чи донор по всіх генетичних параметрах підходить для реципієнта».

Нагадаємо, нещодавно у приймальному відділенні КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2», що включене до переліку 122-ох приймальних відділень-учасників Національної програми «Велике будівництво», завершилися роботи першого етапу реконструкції.