Комунальні служби та підрядні організації впродовж доби здійснювали нічні чергування та очищали місто від снігу

Впродовж усієї ночі 13 грудня у Тернополі та населених пунктах громади інтенсивно падав сніг, який не припиняв падати і вдень.

З цієї причини усі комунальні служби та підрядні організації були завчасно приведені у режим готовності та впродовж ночі здійснювали превентивне посипання протиожеледною сумішшю та очищення доріг і тротуарів від снігових заметів.

Насамперед очищалися магістральні вулиці для того, щоб вранці громадський транспорт у звичному режимі і вчасно виїхав на маршрути.

Загалом в нічну пору до прибирання вулично-дорожньої мережі міста від снігу та ожеледиці було задіяно 28 одиниць спеціалізованої техніки, серед яких - піскорозкидачі, солерозкидачі, навантажувачі, мала тротуарна техніка.

Впродовж дня більше 30-ти одиниць спецтехінки та шість бригад ручного прибирання оперативно розчищати дороги від снігу, прогортали і підмітали пішохідні переходи, зупинки громадського транспорт та вузькі тротуари і посипали протиожеледними матеріалами.

Незважаючи на тимчасове припинення снігопаду та в зв’язку із прогнозованими сніговими опадами в ніч з 13 на 14 грудня,  комунальні служби готуються до посиленої роботи. Дороги і тротуари посипатимуть протиожеледними сумішами та очищатимуть тракторними щітками.

Нагадуємо також, що належне утримання дворів і міжбудинкових проїздів взимку – це відповідальність підприємств, які обслуговують житловий фонд міста, і представників ОСББ, а прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій - суб’єктів господарювання.

Інтерактивну карту відповідальності за прибирання міста в зимовий період можна переглянути за посиланням.

Тож закликаємо відповідальні структури сумлінно виконувати свої обов’язки та вчасно очищати і обробляти протиожеледними матеріалами території, які вони обслуговують.

Перевірку скарг мешканців щодо незадовільного прибирання дворів, доріг та міжквартальних проїздів здійснює муніципальна інспекція.

Закликаємо також водіїв не паркувати приватний транспорт біля дерев і фасадів будинків та на узбіччі доріг, адже лише так комунальники та управителі будинків зможуть ефективно очистити від снігу прибудинкові території і дороги механізованим способом.

Припарковані у недозволених місцях авто, які заважатимуть снігоприбиральній техніці, інспектори з паркування мають право забрати на спеціальні майданчики за допомогою евакуатора.

Повідомляти про виявлені факти неналежного прибирання тернополяни можуть на гарячу лінію міської ради за тел.: 15-80, 0 800 303522, +380674472919, в управління муніципальної інспекції за тел.: 067 447 32 78 або надіславши фото чи відео на Вайбер +38073 015 14 81.