У Тернополі на станції знезалізнення води розпочали монтувати фільтрувальні блоки

У Тернополі продовжуються роботи з будівництва одного з найбільш стратегічних об’єктів для нашого міста - станції знезалізнення води та реконструкції водопровідної насосної станції третього підйому.

Так, днями у новозбудованому корпусі станції знезалізнення стартував важливий етап — монтування фільтрувальних блоків італійської фірми Culligan.

Проєктом передбачено, що таких фільтрувальних блоків буде сім. За допомогою напірних фільтрів будуть забрані всі негативні домішки і метали з води, яка подається тернополянам, що суттєво вплине на якість води, покращить її смакові характеристики та запах. 

Як пояснюють у  КП «Тернопільводоканал», процес встановлення одного блока досить тривалий — близько двох тижнів, адже потрібно не тільки змонтувати усі частини, а й засипати об’ємні баки фільтрувальними матеріалами.

Кожен блок містить чотири таких баки висотою близько 3,5 метрів, діаметром 2,5 м.

Фільтрувальні матеріали, а саме: активоване вугілля, кварцевий пісок та мінерали, засипають у ці ємності сімома шарами. Кінцева вага суміші в кожному перевищує 10 тонн.

Важливо, що фільтри не потребуватимуть заміни впродовж усього терміну експлуатації, вони очищатимуться зворотним промиванням в автоматичному режимі.

Нагадаємо, будівництво станції знезалізнення води у Тернополі здійснюється в рамках проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», фінансованого Світовим банком.