Триває влаштування нової дворівневої транспортної розв’язки в районі Гаївського шляхопроводу

У Тернополі поблизу Гаївського шляхопроводу тривають активні ремонтні роботи з влаштування нової сучасної дворівневої транспортної розв’язки, яка наразі є унікальною в Західній Україні.

Станом на початок листопада тут завершено влаштування нижнього шару асфальтобетону на дорозі нижнього рівня транспортної розв’язки, що веде з вул. Гайової у с. Великі Гаї та в зворотному напрямку, тож наразі дорога уже частково доступна для проїзду транспорту.

Відкриті для руху автотранспорту і чотири з’їзди з основного шляхопроводу, що з’єднують:

  • с. Великі Гаї та житловий масив «Східний»;
  • вул. Об’їзну та с. Великі Гаї;
  • масив «Східний» та вул. Гайову;
  • вул. Гайову і об’їзну дорогу Тернополя в напрямку «Ватри».

Як повідомив начальник відділу технагляду Олег Вітик, на даний час на вул. Об’їзній в районі вул. Гайової виконуються роботи з влаштування тротуарів фігурними елементами мощення та влаштування бордюрів, а уже найближчими днями на з’їздах розпочнуть вкладати верхній шар асфальтобетону, після чого нанесуть дорожню розмітку. Тривають роботи і з прокладання вуличного освітлення.

Окрім влаштування дворівневої транспортної розв’язки, активно проводиться і будівництво кільцевої транспортної розв’язки, що з’єднає об’їзну дорогу Тернополя з с. Великі Гаї.

При сприятливих погодних умовах будівництво сучасної дворівневої транспортної розв’язки планується завершити до кінця року.