У Тернополі закуплять 30 нових низькопідлогових автобусів на умовах фінансового лізингу

На пленарному засіданні чергової десятої сесії Тернопільської міської ради депутати одноголосно прийняли рішення про надання дозволу КП «Міськавтотранс» на проведення процедури закупівлі послуг фінансового лізингу та укладення відповідного договору з метою придбання 30-ти нових низькопідлогових автобусів.

Рішення ухвалено з метою оновлення рухомого складу комунального підприємства для надання якісних послуг з пасажирських перевезень у Тернопільській міській територіальній громаді та забезпечення безперебійного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до послуг з перевезення пасажирів.

«Відповідно до технічних характеристик, передбачено, що автобуси будуть низькопідлогові середньої місткості (до 65-ти пасажирів) довжиною до 10 м та відповідатимуть стандарту екологічної безпеки не нижче EURO-5. Розмір фінансування за операцією фінансового лізингу складе не більше 96 млн грн впродовж 60-ти місяців (5 років) від дати отримання автобусів, - зазначив на засіданні сесії начальник управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук. - Рішення схвалено постійною комісією з питань бюджету та фінансів і профільною комісією з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму. Процедура закупівлі послуг фінансового лізингу проводитиметься відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі»».

Додамо, на сесії депутати погодили також внесення змін до бюджету Тернопільської громади на 2021 рік, у результаті чого комунальному підприємству «Міськавтотранс» додатково спрямовано 16 млн грн на придбання цих автобусів, а саме, для оплати авансового платежу.