Міський голова Тернополя Сергій Надал привітав Андрія Підлужного з прем’єрою кіно-кліпу на пісню «Падаючи на сніг»

20 жовтня у Тернополі в кінотеатрі «Злата» відбулася офіційна прем'єра музичного кіно-кліпу на композицію гурту «Нічлава» (Андрій Підлужний&Андрій Гураль) «Падаючи на сніг», знятого на основі реальних трагічних та водночас героїчних подій і присвяченого пам'яті полеглим військовослужбовців 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола.

Привітав Андрія Підлужного з прем’єрним показом кліпу та побажав нових, не менш цікавих, творчих здобутків міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Це не просто чудовий кліп, це міні-фільм, який несе особливу історичну цінність для Тернополя та України. У сюжеті відтворена правдива історія російсько-української війни, що демонструє, наскільки героїчно воювали і воюють наші тернопільські артилеристи, захищаючи Україну від російських загарбників. Приємно, що у кліпі знялися не просто актори, а наші мужні захисники - військовослужбовці відомої 44 окремої артилерійської бригади, - відзначив Сергій Надал. – Я дякую усім, хто долучився до зйомок кліпу, адже ви не лише допомогли зробити якісний український музичний твір, а створили справжній історичний фільм, який із захватом будемо дивитися і ми, і наші діти та онуки. І на завершення, скажу словами з відомої пісні Андрія Підлужного та гурту «Тартак»: «…пройдуть роки, земля загоїть рани…», але завжди українці пишатимуться своїми ветеранами. Вічна вдячність та вічна пам’ять усім полеглим Героям російсько-української війни».

Для максимально реалістичного відтворення бойових дій, які зараз ведуться на Сході України, у кліпі знялися актори, спортсмени, бойові офіцери, добровольці та студенти кафедри «Театральне мистецтво» ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Як наголошує сам Андрій Підлужний, ідея написання пісні на військову тематику виникла через те, що подібних пісень, де б торкалася тема війни, сьогодні є досить мало, а пам'ятати потрібно кожного, хто віддав своє життя за мир і спокій в Україні.