У тернопільських школах №29 та №14 успішно реалізували ще два проєкти «Шкільного громадського бюджету 2021»

В загальноосвітніх закладах Тернополя триває реалізація проєктів-переможців «Шкільного громадського бюджету 2021».

Уже близько 20-ти нових локацій з’явилися у школах від початку року завдяки активним та ініціативним учням, які подали власні проєкти на конкурс.

Так, в рамках реалізації проєкту «Затишне подвір’я» нещодавно на території Тернопільської спеціалізованої школи №29 з поглибленим вивченням іноземних мов облаштували комфортний простір для відпочинку. Ідея належить учневі 10-го класу Богдану Вороняку.

Як розповідає автор, метою реалізації проєкту було заохочення учнів більше позаурочного часу проводити на свіжому повітрі. При наявності лавочок на шкільному подвір’ї можна також проводити уроки, що дуже актуально в час пандемії. Крім того, на цій території відпочивають учні молодших класів, які перебувають на групі продовженого дня. Також, для забезпечення чистоти на шкільному подвір’ї поруч з лавками встановлено урни для сміття.

Ще один проєкт - «Шкільні шафи для речей учнів», реалізовано у школі №14 ім. Богдана Лепкого. Так, завдяки ініціативі восьмикласників, у коридорах біля класних кімнат встановлено комфортні шафи з замками, у яких учні можуть безпечно залишати власні речі під час перебування на уроках.

Ознайомитися з усіма реалізованими проектами «Шкільного громадського бюджету 2021» можна за посиланням.

Нагадаємо, нещодавно завершився прийом проєктів на «Шкільний громадський бюджет 2022». На участь у конкурсі учнівських ініціатив загалом подано 120 проєктів з 33 шкіл Тернопільської громади. Голосування за проєкти розпочнеться 26 жовтня 2021 року.