Тернопіль підтримав Український Пакт заради молоді - 2025

26 вересня в межах другого дня Всеукраїнського форуму «МолоДійте!» Тернопіль підтримав «Український Пакт заради молоді-2025» та став регіональним партнером цієї всеукраїнської ініціативи.

Ключовою метою Пакту є об’єднання зусиль держави та бізнесу заради професійної реалізації і соціальної інтеграції молоді та процвітання України.

«З приємністю і відчуттям великої відповідальності підписую сьогодні цей документ. Адже ми насправді зацікавлені в тому, щоб якомога більше молодих людей були реалізовані і працевлаштовані. Тому що молодь - це завжди нові ідеї, креативність, розвиток та прогрес.  І в Тернополі вже декілька років діє програма «Муніципальне замовлення», відповідно до якої ми оплачуємо навчання для студентів останніх років навчання професійно-технічної та вищої освіти, які в подальшому будуть працювати у міській ради чи наших комунальних підприємcтвах та установах, - повідомив міський голова Сергій Надал. – Я щиро вірю, що підписання цього Пакту, наша робота на місцевому рівні та діяльність Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» ще більше спонукатиме молодь не боятися, а натомість, хотіти працювати у своїй країні, розвиватися та спільними зусиллями робити наші міста кращими і успішнішими».

В рамках партнерства у Тернополі на місцевому рівні планується реалізовувати унікальні формати заходів для молоді, організовувати різноманітні освітні програми для розвитку навичок та працевлаштування молодих людей, а також активно співпрацювати із роботодавцями-підписантами Пакту.

Довідка. «Український Пакт заради молоді-2025» - ініціатива CSR Ukraine, експертної організації Центр «Розвиток КСВ» та Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Національні партнери ініціативи: Міністерство освіти і науки України, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Оновлений Пакт є продовженням ініціативи «Всеукраїнський Пакт заради молоді-2020», основними цілями якого на найближчі чотири роки є: надання 1500 молодим людям менторської підтримки з питань професійної реалізації, залучивши більше 1000 представників/ць компаній у якості менторів/ок, сприяння у створенні 20000 місць для стажування та роботи молоді в Україні, сприяння у створенні 1000 партнерств між бізнесом та освітнім сектором задля якісної освіти та розвитку молоді в Україні.

Текст Пакту та детальну інформацію про всеукраїнську ініціативу можна переглянути за посиланням: https://careerhub.in.ua/pact-for-youth-2025/ .