На території тернопільської спеціалізованої школи №3 відкрили сучасний мультиспортивний комплекс

31 серпня, напередодні початку нового навчального року, у Тернополі відбулося відкриття нового мультифункціонального спортивного комплексу на території спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Роботи з реконструкції майданчика були виконані на умовах співфінансування з місцевого та державного бюджетів.

«Дуже тішить, що підрядники встигли виконати всі поставлені перед ними завдання і завершити ремонт вчасно. І вже 1 вересня учні школи зможуть повноцінно використовувати новий мультиспортивний комплекс на тому місці, де раніше була територія з асфальтобетонним покриттям, яка практично не використовувалася. Реалізувати даний проєкт вдалося завдяки перемозі у конкурсі від Державного фонду регіонального розвитку, тож 75% вартості робіт було профінансовано саме  з державного бюджету, а 25% необхідних коштів на реконструкцію об’єкту виділено з місцевого бюджету, - зазначив міський голова Сергій Надал. – Дуже добре, що тепер на цій території з антитравматичним покриттям одночасно займатися спортом зможуть декілька класів. А окрім стандартних видів спорту, цей сучасний спортивний комплекс включає і відокремлені майданчики для новітніх модулів, які активно впроваджуються у школі №3. Серед них: флорбол, фризбі ,бадмінтон, регбі-5, чирлідинг тощо».

Додамо,  в межах реконструкції спортивного майданчика було замінено каналізаційну систему, опори електромереж, підпірну стінку, оновлено асфальтобетонне покриття, встановлено штучне покриття (трава штучна), облаштовано майданчики для футболу, баскетболу, волейболу, легкої атлетики, великого тенісу, бадмінтону, настільного тенісу, флорболу, фризбі, регбі-5, чирлідингу. Планується облаштування і зеленої зони та локації для петанку.  

До слова, на даний час завершується виготовлення проєктно-кошторисних документацій на ремонт спортивних об’єктів і на території інших навчальних закладів міста. Окрім того, нові спортивні локації у Тернополі з’являються і завдяки реалізації «Громадського бюджету 2021».