У Тернополі урочисто нагородили переможців етапів чемпіонату світу з водно-моторного спорту

27-29 серпня на Тернопільському ставі проходили етапи чемпіонату світу з водно-моторного спорту «HYDRO GP Ternopil» у класах F-500 WC, F-250 WC «Massimo Rossi Memorial», F-125 WC та перегони на Кубок Європи з водно-моторного спорту у класах човнів-глісерів RN 2000.

Змагались за першість у цьогорічних змаганнях 44 учасники із 15 країн світу.

Так за результатами змагань, переможцями Кубку Європи з водно-моторного спорту у класах човнів-глісерів RN 2000 стали:

І місце – Simanovs Janis (Латвія)

ІІ місце – Lebed Dmytro (Україна)

ІІІ  місце – Ostapov Olexander (Україна)

Призери етапів чемпіонату світу з водно-моторного спорту «HYDRO GP Ternopil» у класах:

F-125 WC:

І місце – Viktor Lyubenov (Болгарія);

ІІ місце – Sebastian Kecinski (Польща);

ІІІ місце –  Marek Peeba (Естонія).

F-250 WC:

І місце – Alessandro Cremona (Італія);

ІІ місце – Viktor Ivanov (Болгарія);

ІІІ місце – Peter Bodor (Угорщина).

F-500 WC:

І місце – Marian Jung (Словаччина);

ІІ місце – Milen Marinov (Болгарія);

ІІІ місце – Erko Aabrams (Естонія).

Нагородили переможців і призерів етапів чемпіонату міський голова Сергій Надал спільно з президентом Національної федерації водно-моторного спорту України Віктором Шемчуком.

«Вітаю тернополян та гостей міста з успішним проведенням і завершенням етапів чемпіонату світу з водно-моторного спорту в Тернополі. Уже десять років поспіль наше місто має честь приймати змагання такого високого рівня, а тернополяни мають нагоду побачити еліту світового водно-моторного спорту, – зазначив Сергій Надал. – У цьому році в Тернопіль завітали команди з 15-ти країн світу, які подарували видовищні змагання на воді. Тому від імені мешканців міста хочу ще раз запросити шановних спортсменів приїхати у наступному році до нашого Файного міста на чергові міжнародні змагання».

Міський голова також подякував Міжнародній та Національній федераціям з водно-моторного спорту, організаторам і спонсорам за організацію і проведення спортивних змагань у Тернополі на високому рівні.

До слова, переможцю чемпіонату світу з водно-моторного спорту 2019 року у класі F-250 Клаудіо Фанзіні (Італія) 28 серпня було урочисто відкрито іменну зірку на Алеї чемпіонів у Тернополі.