На Тернопільському ставі стартували етапи чемпіонату світу з водно-моторного спорту «HYDRO GP Ternopil»

У Тернополі стартувала головна спортивна подія року – етапи чемпіонату світу з водно-моторного спорту «HYDRO GP Ternopil» у класах F-500 WC, F-250 WC «Massimo Rossi Memorial» та F-125 WC.

В межах спортивної події стартували також перегони на Кубок Європи з водно-моторного спорту у класах човнів-глісерів RN 2000 («CUP of European countries in super inboat Hydroplane – RN 2000 PRISE MEASURE OF THE TERNOPIL»).

Цьогоріч у змаганнях беруть участь 44 команди-учасниці із 15 країн світу, зокрема з Німеччини, Австрії, Словаччини, Естонії, Болгарії, Латвії, Італії, Угорщини, Польщі, США, Швеції та інших країн.

Привітав учасників змагань з відкриттям чемпіонату та побажав цікавого поєдинку і високих спортивних нагород  міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Наше місто знову стало світовим центром з водно-моторного спорту світу. Ці міжнародні змагання є гарним подарунком Тернополю до дня його народження, а тернополян та гості нашого міста отримають нагоду побачити еліту світового водно-моторного спорту,  – зазначив Сергій Надал. – Пишаюсь тим, що Тернопіль гідно тримає марку доброго партнера для міжнародної та національної федерацій водно-моторного спорту. І цю добру марку ми продовжуємо розвивати. Створюється уся необхідна інфраструктура для проведення змагань. Активно ведеться будівництво Центру веслування та водних видів спорту «Водна арена «Тернопіль» та буде створена справжня сучасна спортивна, оздоровча і відпочинкова інфраструктура навколо ставу».

Організовує захід Тернопільська міська рада та Національна федерація водно-моторного спорту України.

Звертаємо увагу, що з метою безпеки відвідувачів та учасників чемпіонату, 26-29 серпня екскурсійно-прогулянкові поїздки теплоходами «Герой Танцоров», «Капітан Т. Парій» та «Сигма» на Тернопільському ставі здійснюватимуться лише у вечірню пору доби, після кваліфікаційних заїздів та гонок.