У тернопільській школі №10 відкрили Центр інтелектуальних та розвиваючих ігор «УНІКУМ»

18 серпня у Тернопільській загальноосвітній школі №10 відбулося відкриття Центру інтелектуальних та розвиваючих ігор «УНІКУМ», створеного в рамках реалізації проєкту-переможця «Шкільного громадського бюджету 2021».

««Шкільний громадський бюджет» – це надзвичайно цікавий проєкт, який допомагає учням втілювати їхні ідеї у навчальних закладах міста. Таку ініціативу реалізовують вперше і в Тернополі, і в Україні. Ми радо долучилися до участі, а проєкт «Центр інтелектуальних та розвиваючих ігор «УНІКУМ»», поданий на «Шкільний громадський бюджет» нашою ученицею -  це ще одна сходинка до розвитку молоді, їхньої кмітливості, сміливості, обізнаності та вміння працювати в команді», - відзначив директор школи Андрій Газилишин.

В рамках відкриття Центру для учнів провели першу інтелектуальну шоу-гру «Мій дім – Україна», присвячену 30-річчю Незалежності України, участь в якій взяли сім команд. Учасники відповідали на запитання в галузях історії, культури, новітніх технологій тощо.

За словами авторки проєкту Есми Аметової, інтелектуальні та розвиваючі ігри для школярів як суспільний інструмент формування особистості задовольняють розумові та фізичні потреби самої особистості, максимально активізують природні можливості та інтелектуальний потенціал, закладений у кожній людині від народження, є надійним провідником на шляху духовного зростання.

Додамо, для проведення інтелектуальних та розвиваючих ігор за кошти «Шкільного громадського бюджету» у цьому році було придбано нові меблі, роздаткові матеріали, а також спортивний інвентар для командних ігор.

З усіма проєктами, які вже реалізовано в освітніх закладах Тернополя, можна ознайомитися тут.