Відбулося установче онлайн-засідання «Міжміської робочої групи Індексу конкурентоспроможності міст»

У середу, 30 червня, громадська організація «Електронна республіка» у співпраці з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» провела установче онлайн - засідання «Міжміської робочої групи ІКМ» з покращення бізнес-клімату міст в рамках «Програми покращення ІКМ». У заході взяли участь більше 30 міст та майже сотні учасників.

Долучилися до зустрічі заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - Ігор Крисоватий та представники профільних департаментів Тернопільської міської ради, презентувавши кращі практики міста.

Анонсував запуск Міжміської робочої групи ІКМ як постійного дорадчого органу радник з питань регіональної конкурентоспроможності Програми USAID КЕУ Арсеній Положій, зазначивши, що усі охочі міста зможуть долучитись до спільної роботи та обміну найкращими практиками, що сприятиме покращенню показників ІКМ в містах, які беруть участь у дослідженнях. Для інших міст буде можливість налагодити прямий діалог між їх муніципалітетами та бізнесом. Завдання Міжміської робочої групи ІКМ стати екосистемою для постійного обміну досвідом для того, щоб інноваційні рішення з найкращих практик та практичні аспекти їх реалізації швидше поширювались між українськими містами.

Ознайомитися з платформою "Міжміської робочої групи ІКМ" можна за посиланням.

Довідково. Ініціатива «Програма покращення ІКМ» реалізується для налагодження плідної співпраці між представниками муніципальних органів влади та бізнес-спільнот задля сприяння конкурентоспроможній економіці міст України. ІКМ — аналітичний інструмент, який дозволяє оцінити ефективність економічного врядування на національному рівні та на рівні міст, врахувати думку місцевих підприємців при оцінюванні бізнес-клімату в містах, сформувати рейтинг міст за ефективністю економічного врядування та сприятливістю бізнес-клімату та відстежувати зміни в ефективності економічного врядування та бізнес-кліматі в містах.