До 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС Сергій Надал вручив сертифікат на отримання квартири учасниці ліквідації наслідків катастрофи першої категорії

26 квітня 1986 року відбулася одна з найбільших катастроф за всю історію людства - вибух і руйнування четвертого енергоблока Чорнобильської атомної електростанції, що на території України. Тоді у небі утворилася радіоактивна хмара, яка накрила майже весь світ.

Однак без героїзму людей, які стали на боротьбу з катастрофою, її наслідки були б ще більшими.

Тож щороку в Україні відзначають День пам’яті Чорнобильської трагедії та вшановують пам’ять полеглих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

З нагоди 35-ї річниці від дня трагедії, в Тернополі відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до меморіального комплексу «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань».

Вшанувати подвиг пожежників, військових, інженерів, вчених, медиків та усіх, хто був причетний до ліквідації аварії та її наслідків, прийшли священнослужителі, представники влади, ветерани-ліквідатори, родичі полеглих внаслідок Чорнобильської катастрофи та громадськість міста.

«26 квітня 1986 року в, начебто, мирній країні Україна втратила частину своєї землі, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями, - звернувся до присутніх міський голова Сергій Надал. – Проте, слово «Чорнобиль» - це не лише назва місця катастрофи, а й слово-синонім безпрецедентної мужності та героїзму усіх, хто був причетний до ліквідації аварії та її наслідків. Подякуємо тих, хто йшов у ядерне пекло рятувати всіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки. Коли Україна і світ були за крок до глобальної катастрофи, саме завдяки відвазі і мужності ліквідаторів аварію вдалося локалізувати. Тож усім героям-чорнобильцям, кого вже немає з нами, світла пам’ять та Царство Боже. Усім, хто поряд з нами – здоров’я, миру і добра. Пам’ять про ваш подвиг викарбувана у серці кожного українця.

Під час пам’ятного заходу міський голова нагородив Героїв-чорнобильців почесними відзнаками за мужність і патріотизм при виконанні громадянського обов’язку під час ліквідації аварії на ЧАЕС та вручив сертифікат на отримання квартири учасниці ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи першої категорії.